Terapeutske tehnike

Postoji mnogo načina da se pomogne ljudima u rešavanju svojih problema na ličnom planu. Razne vrste problema  tretiraju se različito u zavisnosti od toga da li se radi o emotivnom ili psihosomatskom poremećaju koji u zavisnosti  od  težine problema može u potpunosti poremetiti svekodnevni sklad u životu i promeniti  svest osobe.

Ne postoji  ni jedan terapeutski  pristup koji  je pogodan i primenljiv  za svakog  klijenta. Zbog toga primenjujem veliki broj terapijskih alata kako bih najbolje zadovoljila potrebe osobe koja sedi preko puta mene.

Svi takvi alati koriste se u kontekstu najboljeg pristupa klijentu u toku sprovođenja tretmana. U toku prvog razgovora klijent ima mogućnost da jasno izloži svoje probleme i osećanja, a putem testa  i analize natalne karte  dobija se potpuna slika problema kojeg treba rešavati. Kod prvog kontakta jako je važno uspostaviti iskren odnos na relaciji terapeut – klijent  jer samo tako željeni terapijski rezultati neće izostati. U sledećem tekstu jasno su definisane neke od tehnika  koje su se pokazale kao  najefikasnije u rešavanju psihosomatskih problema.

  • Astromeridijanska tehnika (AMT) Meridijani u telu
  • Balansiranje čakri Čakre
  • Ciljajne tehnike opuštanja (meditacija) 
  • Korišćenje biljnih esencija Floriterapija
  • Ciljane metode kontrolisanog disanja
%d bloggers like this: